Főoldal


Szeretettel várjuk a csillagos égbolt színházába, ahol nappal és zuhogó esőben is a kupolára tudjuk varázsolni a csillagos égboltot! (Lehozzuk Önnek a csillagokat…)

Szemléltetjük az égitestek mozgását, mutatunk űrszondák által készített színes közelképeket, illetve a világ legjobb távcsöveivel fényképezett égitesteket. A planetáriumi vetítőgéppel be tudjuk mutatni az Egyenlítőtől az Északi Sarkig bármely földrajzi szélességről megfigyelhető csillagos eget. A Föld forgását szimulálva olyat is játszhatunk, mintha fölgyorsítanánk az időt. Sőt azt is, mintha űrhajóban lennénk. (Igazi rakétakilövést is tudunk mutatni.) Élőszavas műsorainkkal rugalmasan alkalmazkodunk a közönséghez.

Elsősorban az iskolai oktatást segíti intézményünk, óvodás és egyetemi szintek között. A tanulókkal a rendhagyó természetismeret, fizika és földrajz óráinkon fölfedeztetjük a természeti jelenségeket.

Várjuk az érdeklődő felnőtteket és családokat is!

Kérésre, egyéni egyeztetés alapján, angol, és spanyol nyelven is tartunk előadásokat.


Információ:

- Csoportot bármikor fogadunk – akár ünnepnapon, késő este is –, előzetes bejelentés alapján!

- Egyéni érdeklődők számára minden szombaton 15 órától tartunk gyerekműsort (3-10 év),
nagyobbaknak és felnőtteknek 16 órától tartunk előadást.

Érdeklődni lehet a +36 76/50-50-75 telefonszámon, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailen.